Henka, al
jaren topkwaliteit

Er was
eens

Met spijt in het hart ging Hendrik 'Alfons' De Kerf zijn legerdienst tegemoet. Toen ze vroegen wie er kookervaring had, stak hij als eerste dan ook gretig zijn hand op. Een grove leugen weleens waar want als boerenzoon had hij nog nooit aan het fornuis gestaan.

Met wat geluk en een opbouwende vriendschap tussen hem en de kok heeft hij niet enkel leren koken maar ook een passie ontdekt die hem op zijn toekomstig pad leidde.

Wanneer zijn legerdienst er op zat wou hij dan ook niet meer verder op de boerderij werken.

Zo belandde hij als beenhouwersgast bij Slagerij Noppen te Berchem. Door zijn groeiende ervaring kreeg hij meer en meer de neiging om zelf een bedrijfje op te starten.

Zo geschiedde: In 1965 heeft Alfons samen met zijn vrouw Frieda Blommaert de eerste fundamenten gelegd voor een eigen zaak.

De grote stap

Op 1 oktober 1967 maakten ze het meer concreet en werd te Bazel een groothandel in fijne vleeswaren opgericht onder de naam HENKA.

Met veel doorzettingsvermogen en hard werken hebben ze op enkele jaren een goede basis uitgebouwd.

In 1981 besloot zoon Dirk om na zijn beenhouwersopleiding op PIVA te starten in het bedrijf. Henka ontwikkelde zich al snel en startte dan ook met eigen productie van gezouten, gerookte & gekookte producten. Ondertussen nam dochter Marie-Christine de administratie voor haar deel.

Een nieuwe
omgeving

In 1998 zijn wij verhuisd van Bazel naar het industriepark te Temse.

Zo was er de mogelijkheid om sterk te investeren en ons gamma nog meer uit te breiden.

Sinds 2016 is ook Eveline, de oudste dochter van Dirk gestart, waarmee ook de derde generatie haar weg heeft gevonden.